Odprli butični hotel v Hrovači

Nova pridobitev je pomembna za širši prostor, ne le za Hrovačo in Ribnico.

Objavljeno
10. oktober 2013 10.50
Simona Fajfar, Ribnica
Simona Fajfar, Ribnica

Hrovača - Po dveh letih obnove so v Hrovači odprli Boštjanovo domačijo, manjši butični hotel, s katerim premišljeno dopolnjujejo programsko ponudbo Škrabčeve domačije in Hrovače. Janez Škrabec je tudi investitor prenove. »Morda bo to tudi nova spodbuda regiji za razvoj turizma,« pravi Polona Lovšin s Škrabčeve domačije.

V Hrovači, kjer za pestro dogajanje skrbita Vaško etnološko turistično društvo Hrovača in Škrabčeva domačija, so v središču vasi odprli prenovljeno hišo iz leta 1880. Investitor prenove Boštjanove hiše je Janez Škrabec, ki je prenovo stavbe zaupal arhitektu Matjažu Deuu, izbiro notranje opreme in povezovalnega hodnika Miki Cimolini iz studia Elastik, okolico pa je uredila dr. Ana Kučan iz Studia Akka.

Boštjanova hiša z vrtom in gospodarskim poslopljem je ohranila tradicionalno zasnovo, ki so jo nadgradili z zahtevami sodobnega načina življenja in novo namembnostjo hiše. Hrovača oziroma širše kočevsko-ribniško območje je pridobilo butični hotel, ki je prvi te vrste na tem območju.

Obiskovalcu poleg vedno bolj cenjenega miru nudi tudi vpetost v vaško okolje in druženje z vaščani, obenem pa je Hrovača s Škrabčevo domačijo, Kovačnico, Kojekovo medeno kletjo in Andoljškovo oštarijo znana kot edinstveno prizorišče kulturnih, poslovnih in družabnih dogodkov.