Odprli so sejem lovstva, ribištva in aktivnosti v naravi

V Gornji Radgoni tri dni vse o lovstvu, ribištvu in naravi

Objavljeno
21. april 2017 20.52
Jože Pojbič
Jože Pojbič

Gornja Radgona - Na sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni je danes minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan odprl dve sočasni sejemski prireditvi: sejem Lovstva in ribištva Lov in Ribolov ter sejem aktivnosti v naravi Naturo. Na prvem se bo do nedelje predstavulo 155 razstavljalcev iz dvanajstih držav, na drugem sodeluje 130 razstavljalcev iz treh držav. 

Svojo dejavnost bodo na obeh sejmih predstavile Lovska zveza Slovenije, lovske organizacije iz Avstrije, Madžarske in Srbije, Ribiška zveza Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije, Strelska zveza Slovenije, Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed, Kinološka zveza Slovenije, Turistična zveza Slovenije, Planinska zveza Slovenije, Skupnost naravnih parkov Slovenije in Slovenska vojska. 

V okviru sejma bo več strokovnih dogodkov s področja ribištva in lova, na ogled je tudi razstava starodobnikov, jutri bo Lovsko kinološko društvo Maribor pripravilo državno razstavo psov lovskih pasem CAC. V nedeljo bo tekmovanje v kuhanju lovskega golaža, ribje čorbe in gobove juhe, državno tekmovanje v oponašanju jelenjega rukanja in predstavitev športne kinologije.