Odprli urgenco v Šempetru, s polno paro šele februarja

V njej bodo na novo zaposlili 22 diplomiranih medicinskih sester, srednjih medicinskih sester in bolničarjev.

Objavljeno
17. december 2015 16.46
Urgenca NG
Katja Željan
Katja Željan

Šempeter pri Gorici - Ob šempetrski bolnišnici so danes odprli 6,7 milijonov evrov vreden urgentni center, ki so ga načrtovali že leta 2008, zgradili pa v manj kot letu dni. Toda ta z novim letom, kot je bilo sprva načrtovano, še ne bo začela z delom, ampak bodo vanjo po besedah direktorice šempetrske bolnišnice dr. Nataše Fikfak ambulante selili postopoma, celotna dejavnost urgentnega centra pa bo zaživela februarja.

Takrat se bo sem preselila tudi zdajšnja nujna medicinska pomoč iz novogoriškega zdravstvenega doma, kjer bo še vedno ostala mobilna ekipa nujne medicinske pomoči, medtem ko se o urgentni pediatrični službi še dogovarjajo. Sicer pa bodo v šempetrski urgenci na novo zaposlili 22 diplomiranih medicinskih sester, srednjih medicinskih sester in bolničarjev ter sedem zdravstvenih administratorjev.

Ker specialistov urgentne medicine primanjkuje - na zbornico so že zaprosili za 15 novih specializacij - , bodo delo na začetku opravljali zdravniki, ki so že doslej dežurali v kirurških in internističnih ambulantah. »Zdaj se ukvarjamo predvsem s prerazporejanjem, nove zaposlitve bodo na dveh popolnoma novih oddelkih, v triažnem delu in v opazovalnici,« je še povedala Fikfakova. Čeprav je šempetrska urgenca v celoti opremljena, so ji podjetja CPG, Kolektor in IMP donirala še 30.000 evrov za nakup dodatne opreme.