Odslej polovične zapore na štirih mostovih

Direkcija je uresničila napoved in iz varnostnih razlogov omejila promet na mostovih Prestranek, Socka, Medno in Videm.

Objavljeno
25. januar 2014 10.05
Posodobljeno
25. januar 2014 10.35
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija

Dol pri Ljubljani - Delavci novomeškega podjetja CGP so dopoldan uvedli enosmerni izmenični promet na mostu čez Mlinski potok na glavni zasavski cesti Ljubljana - Litija na Vidmu v dolski občini.

Koncesionarji rednega vzdrževanja državnih cest so s postavitvijo prometne signalizacije danes uvedli izmenično enosmerni promet še na treh statično problematičnih premostitvenih objektih oziroma mostovih: Prestranek (cesta Postojna - Pivka), Socka (Arja vas - Velenje) in Medno (Medvode - Ljubljana). Na mostu Socka so postavili še prometni znak, ki tovornjakom prepoveduje vožnje, če skupna teža presega 30 ton.

Zaradi dotrajanosti mostov in zagotovitve prometne varnosti vsem udeležencem v prometu je Direkcija republike Slovenije za ceste (DRSC)sprejela ukrep omejitve skupne dovoljene teže na enajstih premostitvenih objektih po državi že prejšnjo soboto.

Zaradi polovične zapore ceste, ki odslej velja pri vožnji čez most na Vidmu, sta občini Litija in Dol pri Ljubljani na ministrstvo za infrastrukturo in prostor ter na DRSC že poslali protestni pismi. V litijski občini izražajo bojazen pred kolonami v jutranji in popoldanski prometni konici, medtem ko se v dolski občini bojijo prometnega kolapsa po njihovih občinskih cestah. Na ministrstvu za infrastrukturo in prostor ne vedo, koliko časa bo omejitev na vseh petnajstih mostovih v veljavi.