Večer: namesto Skuhale Struc

Pivovarna Laško menjava že drugega medijskega direktorja v manj kot dveh tednih.

Objavljeno
25. september 2012 12.07
Posodobljeno
25. september 2012 12.07
Uroš Skuhala (arhivska slika)
Anuška Delić, Ozadja
Anuška Delić, Ozadja
Maribor – Vse kaže, da se val sprememb v slovenskih medijih nezadržno vali naprej. Danes so nadzorniki vodilnega regionalnega časnika Večer razrešili direktorja Uroša Skuhalo, zamenjal pa ga je dosedanji direktor marketinga Pivovarne Laško Jure Struc.

Zamenjava Skuhale je bila po naših informacijah nepričakovana in pričakovana, saj so rezultati družbe Večer – tako prihodkov kot naklade – v trendu padanja. Tako se je Skuhala o znižanju stroškov menda še v ponedeljek trdo pogajal s svetom delavcev, naslednji dan pa so ga nadzorniki zamenjali. Novi direktor Struc, ki na Večer prihaja iz Pivovarne Laško, ta prek Dela lastniško obvladuje časnik, se je včeraj že na kratko predstavil kolektivu. Menda je predstavil zlasti znanje na področju blagovnih znamk in marketinga.

Ob tem bo po statutu Večera čez 45 dni avtomatično potekel tudi mandat odgovornega urednika časnika Tomaža Ranca, ker je vezan na mandat direktorja. Ranc, ki je odgovorni urednik Večera že od leta 2006, meni, da proizvajajo odličen časopis in elektronske izdaje, v času njegovega urednikovanja pa je časnik pomembno vsebinsko in razvojno napredoval: »Bralci nas imajo radi, v času velike panožne krize pa bodo seveda potrebne nadaljnje korenite spremembe in razvojne poteze.«