Odstop na Primorskih novicah

Direktor časopisne družbe Leon Horvatič se poslavlja iz osebnih razlogov.

Objavljeno
19. september 2013 22.15
imo SEJA SVETA RTV SLOVENIJA
B. Š., Koper
B. Š., Koper

Koper – Leon Horvatič, direktor Primorskih novic, je že prejšnji petek odstopil s položaja, nam je potrdil danes in pojasnil, da je to storil iz osebnih razlogov. Dodal je, da »do nadaljnjega« še zmeraj vodi časopisno podjetje v skladu z družbeno pogodbo in pogodbo o zaposlitvi. Do 30. septembra bo na dopustu. Vodenje časopisne družbe je prevzel marca 2011.

Neuradno smo izvedeli, da bi po družbeni pogodbi lahko (teoretično) vodil družbo še šest mesecev, a to (»vmesno« obdobje) skoraj gotovo ne bo trajalo tako dolgo. O tem, kdo bi ga nadomestil, je mogoče slišati namigovanja, da nekdo iz sedanjega uredništva, kjer bi sledile določene spremembe.

Neuradno smo še izvedeli, da se je Leon Horvatič znašel v težavah tudi zato, ker večina zaposlenih ni želela privoliti v podpis zaposlitvenih pogodb, ki bi jim še dodatno znižale že tako nizke plače.

V Primorskih novicah zaradi finančnega položaja prodajajo svojo poslovno stavbo (palačo Tarsia) v Kopru in se bodo po njeni prodaji preselili v prostore večinskega lastnika - Splošne plovbe Portorož.