Odstopil še začasni direktor Nigrada

Po mesecu dni vodenja je odstopil začasni prvi mož mariborskega Nigrada Iztok Fras, ki se vrača v gospodarstvo.

Objavljeno
04. september 2014 23.30
regent nigrad
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor
Maribor – Komunalno podjetje Nigrad, ki je v večinski, 57-odstotni lasti mariborske občine, bo kmalu spet dobilo novo začasno vodstvo. Po slabem mesecu dni vodenja je sedanji začasni direktor Iztok Fras včeraj podal odstopno izjavo, po kateri s 14. septembrom odstopa s funkcij direktorja Nigrada in vseh hčerinskih družb.

Fras je začasno vodenje podjetja prevzel 7. avgusta, potem ko je kot direktor Nigrada po aferi z razpisom hčerinske družbe Nipa za svetovalca poslovodstva s poklicem natakarja in licencami športnih zvez UEFA in Fifa odstopil Vladimir Krajcer. Na občini so povedali, da je Fras, ki je bil do pred kratkim tudi prvi nadzornik Nigrada, sprejel novo delovno mesto v gospodarstvu. Iz podjetja so včeraj sporočili, da bo nadzorni svet Nigrada novega začasnega direktorja imenoval prihodnji teden, razpis pa bo objavljen v drugi polovici meseca.

Nigrad je bil minule tedne v središču pozornosti prav zaradi hčerinske Nipe, ki si je neuspešno prizadevala za najem infrastrukture Športnega centra Pohorje, ta teden pa je na lastnico slabo banko oddala nezavezujočo ponudbo za odkup žičničarsko-hotelirskega podjetja. A v zadnjem trenutku je dobila konkurenta – ponudbo je oddalo še podjetje Skupina up, ki je menda posrednik za tujega vlagatelja.