Odstopil strokovni direktor murskosoboške bolnišnice

Z mesta strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota je odstopil Daniel Grabar. Pogovori s potencialnimi novimi kandidati že potekajo, dotlej pa bo obveznosti strokovnega direktorja opravljal Grabar. 

Objavljeno
26. oktober 2009 11.55
Ka. Ž./STA
Ka. Ž./STA
Murska Sobota - Strokovni direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Daniel Grabar je vodstvu bolnišnice ponudil svoj odstop. Odločitev, ki je osebne narave, je direktor bolnišnice Bojan Korošec sprejel. Prvi pogovori s potencialnimi novimi kandidati že potekajo, so sporočili z omenjene bolnišnice.

 

Korošec je pojasnil, da ga Grabarjeva odločitev ni presenetila, saj sta o njej govorila že nekaj časa. Obenem že išče kandidata za novega strokovnega direktorja. Direktor je tudi prepričan, da imajo v njihovi bolnišnici kar nekaj zdravnikov, ki so sposobni funkcijo strokovnega direktorja dobro opravljati.

 

Z nekaterimi od teh zdravnikov je govoril v preteklih dneh, z nekaterimi pa bo govoril v naslednjem tednu ter jim ponudil v razmislek možnost, da vodijo strokovno delo bolnišnice, je še zatrdil direktor Korošec.

 

Grabar bo svoje naloge in obveznosti strokovnega direktorja opravljal, vse dokler v bolnišnici ne najdejo ustreznega novega kandidata. Po imenovanju novega strokovnega direktorja Grabar še naprej ostaja v bolnišnici, so v sporočilu za javnost še zapisali na omenjeni bolnišnici.