Odstopil tudi Snoj

Iz programskega sveta Radiotelevizije Slovenija je poleg Borisa Vezjaka nedavno izstopil tudi pesnik, pisatelj in esejist Jože Snoj. Za takšen korak se je odločil zaradi po njegovem mnenju sporne podelitve letošnje Ježkove nagrade.

Objavljeno
30. oktober 2009 15.26
Jože Snoj
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Ljubljana - Iz programskega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je nedavno izstopil tudi pesnik, pisatelj in esejist Jože Snoj. Za takšen korak se je odločil zaradi po njegovem mnenju sporne podelitve letošnje Ježkove nagrade, zato je odstopil tudi kot predsednik žirije za podelitev teh nagrad.

 

Kot je Snoj zapisal v pismu predsedniku programskega sveta RTVS Stanetu Grandi, letošnji izbirni postopek za podeljevanje Ježkove nagrade ni bil pravilno izpeljan. Kot predsednik žirije se namreč iz objektivnih razlogov ni mogel udeležiti seje, na kateri so odločali o nagrajencu, komisija pa je kot njegov glas upoštevala njegovo mnenje iz prejšnje razprave, o odločitvi pa ga ni niti obvestila.

 

Snoj je zato 19. oktobra podal svoj odstop z obeh funkcij. V obvestilu, ki so ga v državnem zboru prejeli v ponedeljek, je kot vzrok za odstop iz programskega sveta še zapisal, da se RTV Slovenija škodljivo in potratno komercializira ter da na takšno programsko politiko programski svet nima nikakršnega učinkovitega vpliva.

 

Z njegovim odstopom se bo sredo seznanila parlamentarna mandatno-volilna komisija, in sicer hkrati z odstopom programskega svetnika Borisa Vezjaka.