Odziv Janše na ovadbo zaradi objave faksimila na Facebook-u

Zaradi objave faksimila obtožnega predloga v zadevi Patria, ki ga je predsednik SDS Janez Janša konec lanskega septembra objavil na Facebooku, je informacijski pooblaščenec zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe osebnih podatkov kazensko ovadil štiri osebe. Poleg Janše sta ovadeni dve fizični in ena pravna oseba.

Objavljeno
09. marec 2011 12.31
J. S. S., delo.si
J. S. S., delo.si
Ljubljana - Kazenska ovadba informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar zaradi objave obtožnega predloga v zadevi Patria po oceni Janeza Janše ni presenečenje. "Oblast se počuti očitno še bolj na trhlih nogah, kot se kaže na prvi pogled", navaja na Facebook profilu.

"Repovž je v Mladini objavil obtožni predlog kar mesec dni prej, preden smo ga dobili obtoženci, ampak to seveda ne šteje. Po Janši in SDS lahko vsak pljuva po mili volji, če pa se ta brani že zgolj z objavo teh obtožb, pa dobi po glavi še z ovadbo zaradi objave," se je, kot so zapisali na STA, na ovadbo odval prvak SDS Janez Janša.

"Kako je že rekel Orwell takšnemu režimu? Koga je Franci Perčič, operativni koordinator izvedbe ukaza predsednika države Türka, določil kot naslednjega strelca?" sprašuje Janša.

Kot smo že poročali, so na tožilstvu potrdili, da je eden ovadenih ravno predsednik SDS.