Onesnažena voda v Izoli

V Izoli je prišlo do onesnaženja vode z odpadnim oljem. Blizu zbiralnika fekalij na Cankarjevem drevoredu je delavec komunale v petek opoldne opazil oljni madež v kanalu. Olje ni prišlo do morja.

Objavljeno
14. marec 2009 15.45
Ni.J./STA
Ni.J./STA
Izola - Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je neznani moški pred dvema dnevoma nekaj odlil v jarek, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Na kraj dogodka so po navedbah PU Koper takoj prišli delavci komunale in gasilci, ki so jašek očistili, tako, da olje ni prišlo do morja. Kot so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje, so gasilci in delavci služba za varovanje obalnega morja opravili preventivni pregled možnega izlitja, ker je obstajala možnost iztekanja olja po kanalizacijski ceveh v morje.

 

Na morju onesnaženja niso opazili, saj so pred tem pravočasno s čepom zaprli maščobne lovilce v ladjedelnici, so pojasnili na upravi za zaščito in reševanje. Ob tem so dodali, da se je odpadno olje nabralo tudi v fekalnih oziroma meteornih ceveh od ladjedelnice do čistilne naprave in v bazenu čistilne naprave.

 

Delavci gospodarske družbe Papigal iz Ilirske Bistrice so prečrpali okoli 4000 do 6000 litrov odpadnega olja. S sanacijo bodo nadaljevali tudi v naslednjih dneh, saj bo potrebno razmastiti vse naoljene cevi, so še sporočili z uprave za zaščito in reševanje.