Opozorila pred lažnimi popisovalci nepremičnin

Geodetska uprava RS opozarja na prevarante, ki se nezakonito predstavljajo kot popisovalci nepremičnin. Do ponovne zlorabe je namreč prišlo na območju Polhovega Gradca in Dobrove.

Objavljeno
20. marec 2007 12.32
Ljubljana - Nekateri posamezniki izkoriščajo popis nepremičnin v druge namene in se nezakonito predstavljajo kot popisovalci nepremičnin. Na območju Dobrova-Polhov Gradec-Horjul je namreč prišlo do zlorabe tega projekta, zato naj bodo udeleženci popisa nepremičnin pozorni na identifikacijsko izkaznico popisovalca nepremičnin, so sporočili iz Geodetske uprave RS.

Da bi preprečili morebitne zlorabe geodetska uprava udeležencem popisa nepremičnin priporoča, naj bodo pozorni na izgled in vsebino identifikacijske izkaznice, s katero se popisovalci nepremičnin identificirajo. Izkaznica mora vsebovati grafični znak popisa nepremičnin, zapis zakonske podlage za popis nepremičnin, ime in priimek ter podpis generalnega direktorja geodetske uprave, žig geodetske uprave, ime in priimek popisovalca ter identifikacijsko številko popisovalca.

Identifikacijska kartica je sive barve, le grafični znak popisa nepremičnin ter ime in priimek popisovalca so v opečno rdeči barvi. V modri barvi pa sta podpis generalnega direktorja in žig geodetske uprave.

Vsi popisovalci nepremičnin se morajo ob obisku udeleženca popisa nepremičnin vedno predstaviti in identificirati z identifikacijsko izkaznico geodetske uprave. Popisovalec lahko vstopi šele po povabilu udeleženca popisa nepremičnin.

Geodetska uprava vse udeležence popisa poziva, naj v primeru suma lažnega popisovalca ali drugačnega kršenja postopkov ter pravil popisa nepremičnin obvestijo pristojne organe ter tudi geodetsko upravo na brezplačno telefonsko številko 080 21 66 ali elektronski naslov vprašTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..