Osem prijav za generalnega direktorja KC

V kliničnem centru so odpli prijave na razpis za mesto generalnega direktorja, ki bo nasledil Franca Hočevarja. Na razpis je v roku prispelo osem prijav.

Objavljeno
01. junij 2005 13.33
Generalni direktor KC Franc Hočevar
Ljubljana - V Kliničnem centru Ljubljana (KC) so danes uradno odprli prijave na razpis za mesto generalnega direktorja KC, ki se je iztekel v ponedeljek opolnoči. Na razpis za je v roku prispelo osem prijav, za katere bo razpisna komisija danes preverila, ali izpolnjujejo vse razpisne pogoje. Po opravljenih razgovorih s kandidati v prihodnjem tednu pa bo komisija posredovala svoje mnenje članom sveta zavoda. Slednji bo o novem generalnem direktorju predvidoma odločal na seji 10. junija, na kateri bodo imeli vsi kandidati možnost, da predstavijo svoj program.

Generalnega direktorja sicer s soglasjem vlade imenuje svet KC, in sicer za dobo štirih let.

Med kandidati trije prihajajo iz Kliničnega centra, zdravnika Marjan Fortuna in Valentin Sojar ter Zvonko Hočevar, v KC vodja službe za trženje. Poleg njih so prijave poslali še sanitarni inženir Janez Klun, nekdanji obrambni minister Alojz Krapež ter diplomirani matematik Tomaž Schara, ki so se tako kot Zvonko Hočevar za mesto generalnega direktorja potegovali že leta 2003. Na razpis pa sta se prijavila še Marjan Čufer, organizator dela iz Jesenic, in diplomirana ekonomistka Darinka Miklavčič iz Novega mesta.

Iskali so menedžerja

Za mesto generalnega direktorja največje slovenske bolnišnice so se lahko potegovali posamezniki, ki imajo univerzitetno izobrazbo z dodatno izobrazbo na področju upravljanja ter najmanj pet let delovnih izkušenj na področju organizacije, vodenja in upravljanja.

Kandidati so morali ob prijavi predložiti program dela in razvoja Kliničnega centra, obvladati pa morajo vsaj en svetovni jezik.
Kot je znano, je vršilec dolžnosti generalnega direktorja KC Franc Hočevar, ki je 22. aprila odstopil iz osebnih razlogov. Hočevarja je svet KC za generalnega direktorja imenoval 7. januarja 2004, vlada pa je soglasje k njegovemu imenovanju podala osem dni kasneje.

Hočevar, sicer dotakratni direktor Inštituta za rehabilitacijo, je na mestu generalnega direktorja KC nadomestil dotakratnega v.d. generalnega direktorja Sergeja Hojkerja. S Hočevarjevim prihodom naj bi se v KC uredile razmere, ki so nastale po izbruhu afere z zamenjavo in obnovo operacijskih miz ter posledičnim odstopom prejšnjega generalnega direktorja Primoža Rodeta septembra 2003.