Osem prijav za mesto generalnega direktorja ZZZS

Na razpis za mesto generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) se je prijavilo osem kandidatov, so potrdili na ZZZS. Sedanjemu direktorju Samu Fakinu se mandat izteče 15. aprila.

Objavljeno
18. februar 2011 14.29
Ti. K., delo.si
Ti. K., delo.si
Ljubljana - Razpis se je zaključil danes ob 12. uri. Upravni odbor bo razgovore s kandidati opravil med 28. februarjem ter 11. marcem.

To je že drugi razpis za Fakinovega naslednika. Na prejšnjem razpisu konec lanskega leta je upravni odbor izmed prijavljenih kandidatov izbral finančnega direktorja na ZZZS Janka Štoka, a ta ni dobil podpore v skupščini zavoda.

Generalnega direktorja ZZZS na predlog upravnega odbora imenuje skupščina za dobo štirih let. K imenovanju mora soglasje podati še državni zbor.

Prejšnji, neuspešni razpis za generalnega direktorja ZZZS je bil objavljen 15. oktobra lani. Kot piše STA, je Fakina na mesto generalnega direktorja ZZZS parlament imenoval marca 2007, posle pa je prevzel 16. aprila istega leta. Pred njim je ZZZS vodil Borut Miklavčič, ki je bil do aprila lani minister za zdravje.