Osrednji del Slovenske odprt za del prometa

Vzhodni del ceste ob pošti bo predvidoma zaprt še en mesec.

Objavljeno
03. december 2014 11.56
vidic promet
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA
Ljubljana - Osrednji del Slovenske ceste je od danes ponovno odprt za mestne avtobuse, taksije ter za dostop stanovalcev in dostavnih vozil. Promet naj bi po zahodnem delu ceste ob Nami stekel že zjutraj, a so se dela zavlekla, zapora je bila umaknjena okoli poldneva, so za STA pojasnili na MOL. Vzhodni del ceste ob pošti bo predvidoma zaprt še en mesec.

Promet bo po zahodnem delu Slovenske ceste potekal dvosmerno do predvidoma 5. januarja, vzhodni del pa bo ograjen z gradbiščnimi tablami. Na delu Slovenske ceste ob pošti bodo nadaljevali s polaganjem vodovoda in izvedbo hišnih priključkov, so pojasnili na Mestni občini Ljubljana (MOL).

V tem času bo avtobusno postajališče v smeri Šubičeve ulice pri Konzorciju, v smeri proti Gosposvetski cesti pa pred poslovalnico Kompas. Pešci bodo na oviro naleteli na delu ceste od Kazine do pošte, na drugi strani ceste pa bodo lahko hodili nemoteno.

Občina z obnovo, zaradi katere so cestni odsek konec oktobra zaprli za ves promet, med drugim načrtuje ureditev širših pločnikov, kolesarskih stez in drevoreda. Vozni pasovi za javni promet, po katerih bo dovoz dovoljen tudi za dostavna vozila in goste hotela Slon, ne bodo strogo ločeni od prostora za pešce in kolesarje.

Dela na odseku Slovenske ceste, ki je za večino motornega prometa zaprt od 22. septembra lani, opravlja podjetje KPL, ki ga je občina izbrala z javnim naročilom v drugem krogu pogajanj s ponudniki. Podjetje je ponudilo najnižjo ceno, in sicer 3,81 milijona evrov z DDV. Dela naj bi skupno trajala od štiri do šest mesecev.