Osumljeni sodelovanja v ugrabitvi in mučenju Zorice Škrbić pred ponovnim sojenjem pobegnil

S tem se hoče izogniti ponovnemu priporu, ki ga je zanj odredilo okrožno sodišče.

Objavljeno
06. junij 2017 13.10
mfe sojenje
Šp. B., STA
Šp. B., STA
Ljubljana − Milan Trivković, eden od soobtoženih sodelovanja v hudodelski združbi, ki je junija 2014 domnevno ugrabila in do smrti mučila Zorico Škrbić, je pred začetkom ponovnega sojenja pobegnil. Višje sodišče je razveljavilo oprostilno sodbo zanj in konec maja je Okrožno sodišče v Ljubljani zanj odredilo ponovni pripor. A se mu je Trivković očitno izognil.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so pojasnili, da so po tistem, ko je višje sodišče razveljavilo oprostilno sodbo in zadevo vrnilo v ponovno sojenje, za Trivkovića odredili pripor. Prejeli so tudi pritožbo proti sklepu o priporu, o kateri bo odločalo Višje sodišče v Ljubljani. Ali drži, da je Trivković pobegnil, sicer niso hoteli povedati, vendar je policija na seznam iskanih oseb na svoji spletni strani dodala tudi njega.

Kot poroča časnik Slovenske novice, bi se Trivković morda lahko nahajal pri sorodnikih v Bosni in Hercegovini, kamor da se je za kratek čas že umaknil tudi po smrti Zorice Škrbić.

Hudodelska združba je 26. junija 2014 v ljubljanskem Trnovem ugrabila 32-letno Škrbićevo, dolgoletno partnerico Dejana Vidmarja, ki prestaja dolgoletno zaporno kazen zaradi ropa SKB banke v noči z 31. oktobra na 1. november 2005. Odpeljali so jo do skrivališča v gozdu na obrobju Ljubljane, privezali za drevo in skoraj devet ur zverinsko mučili. Proti jutru so jo odpeljali v Podpeč in vrgli iz avta, kjer je zaradi hudih poškodb umrla. Združba je od Škrbićeve hotela izvedeti, kje je okoli 20 milijonov evrov iz ropa banke, ki jih niso nikoli našli.

Vpletenost v ugrabitev in mučenje so že na predobravnavnem naroku priznali Željko Petrović, Blagoje Sazdov in Senad Livadić ter na podlagi sporazuma o priznanju krivde dobili 15, 14 oziroma dve leti in dva meseca zapora. Le Trivković je krivdo ves čas zanikal, zato so proti njemu opravili celoten dokazni postopek. Obtožen je bil, da je žrtev že prej opazoval, da bi se s pajdaši seznanili z njenimi dnevnimi navadami, menda je bil tudi tisti, ki je avto z ugrabljeno vozil zadnji del poti v gozdu, kjer sta jo nato Petrović in Sazdov na nepredstavljivo grozljive načine mučila vso noč. Sodišče ga je očitkov oprostilo, ker da kljub sumljivim okoliščinam ni mogoče skleniti nedvoumnega zaključka, da je storilec res on.