Padna bogatejša za kulturni dom Božidarja Jakca

Za temeljito in vsestransko prenovo stavbe in okoliške površine so namenili 400.000 evrov.

Objavljeno
13. oktober 2014 17.18
Kulturni dom Božidarjka Jakca
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper

Padna - Le tri dni pred občinskim praznikom so v najmanjši, a nadvse turistično razviti krajevni skupnosti piranske občine, odprli prenovljeni Kulturni dom Božidarja Jakca.

Za temeljito in vsestransko prenovo stavbe, ki meri približno 200 kvadratnih metrov in za zunanjo ureditev igrišča, prireditvenega prostopra in parkirišča so namenili 400.000 evrov, od česar sta večino (95 odstotkov) sredstev zagotovila država ion evropski sklad.

Padna je vse bolj priljubljena turistična točka, med turisti, ki s križarkami obiščejo Koper, pa je celo na drugem mestu po priljubljenosti (za Ljubljano). Pred 25 leti so v tej vasi odprli galerijo Božidarju Jakcu v čast (tukaj so nekaj časa živeli njegovi starši in so tudi pokopani).

Pred nekaj leti so uredili prostore Turističnega informativnega centra. Zdaj pa so vasico temeljito polepšali še z vaškim domom, v katerem delujejo društva in v katerem izvajajo skoraj vse pomembnejše vaške prireditve. Kulturni center bo zdaj tudi eden od devetih jadranskih centrov, ki bo predstavljal gradivo izbrane kulturne dediščine povezanih jadranskih krajev.