Pahor: Ne bojim se resnih težav

Na prvi seji skupine so se štirje nekdanji poslanci LDS pod taktirko Mirana Potrča in tudi v navzočnosti predsednika stranke Boruta Pahorja pogovarjali o metodah in načinu dela v prihodnje.

Objavljeno
23. marec 2007 07.00
Prestop štirih poslancev v SD. Tone Rop in Borut Pahor
Ljubljana – Štirje nekdanji poslanci LDS – Anton Rop, Marko Pavliha, Darja Lavtižar Bebler in Milan M. Cvikl – so včeraj kot polnopravni člani poslanske skupine SD že sedli za skupno mizo z deseterico poslancev socialnih demokratov. Na prvi seji skupine so se pod taktirko Mirana Potrča in tudi v navzočnosti predsednika stranke Boruta Pahorja pogovarjali o metodah in načinu dela v prihodnje.

Novi poslanci SD pravijo, da so bili v novi poslanski skupini zelo lepo sprejeti. »Bilo je prijazno in spodbudno. Vidi se, da si tudi oni obetajo večjo kakovost dela, zlasti na tistih področjih, na katerih smo mi štirje izraziti poznavalci neke problematike. Zares smo imeli pozitivne občutke.« Po besedah Lavtižar Beblerjeve se pozna, da je v SD manj poslancev kot v LDS, zato se lahko že na seji poslanske skupine bolj poglobljeno pogovorijo, za kar v LDS zaradi večjega števila poslancev ni bilo toliko možnosti. Tudi Borut Pahor je po seji dejal, da je zelo zadovoljen.

Medtem pa zlasti v strankah vladajoče koalicije dvomijo, da bo prestop štirih poslancev iz kluba LDS v poslansko skupino SD dobro vplival na ugled in dvig podpore stranki. »Nisem prepričan, da se bo Pahorju to snubljenje obrestovalo. Kvečjemu lahko povzroči notranja nasprotja,« meni podpredsednik SDS Milan Zver. Predsednik NSi Andrej Bajuk se strinja z ostro ugotovitvijo poslancev NSi, da gre za navadno prevaro volivcev: »Če to ni prevara, potem res ne vem, kaj jeKarl Erjavec, predsednik DeSUS, je prepričan, da SD ne dosega sedanjih rezultatov zaradi prestopa četverice, ampak zaradi politike predsednika Pahorja, ki je povezovalen in usmerjen v prihodnost. »Bojim se, da bo zaradi prestopov podpora SD začela upadati.« Borut Pahor pa ostaja optimist in ne verjame v omenjene trditve. »Ne bojim se, da bi lahko v naši stranki nastale resne težave.«

Več preberite v današnji tiskani izdaji Dela!