Pahor se je srečal s komisarjem za človekove pravice Hammarbergom

Hammarberg je pohvalil delo vlade pri reševanju problematike t.i. izbrisanih, sogovornika pa sta spregovorila tudi o problematiki Romov in se strinjala, da je potrebna dolgoročna strategija urejanja vprašanja.

Objavljeno
07. oktober 2009 16.45
An.B./STA
An.B./STA
Ljubljana - Premier Borut Pahor je danes sprejel komisarja za človekove pravice Sveta Evrope Thomasa Hammarberga, ki se v Ljubljani udeležuje mednarodne konference o otrokovih pravicah in preprečevanju nasilja. Uvodoma sta izmenjala poglede na zakon o preprečevanju nasilja v družini, ki posebno pozornost namenja varstvu otrok in mladostnikov.

 

Kot so sporočili iz kabineta premiera, je Hammarberg pohvalil delo vlade pri reševanju problematike t.i. izbrisanih ter v tem okviru spoštovanje odločbe ustavnega sodišča.

 

Premier Pahor je dejal, "da je v pripravi tudi zakon, ki bo odpravil preostala ugotovljena neskladja zakona o urejanju statusa državljanov drugih držav naslednic nekdanje SFRJ v Sloveniji z ustavo".

 

Sogovornika sta spregovorila tudi o problematiki Romov in se strinjala, da je potrebna dolgoročna strategija urejanja te problematike, še posebej na področju šolstva, izobraževanja in zaposlovanja, so še zapisali v kabinetu predsednika vlade.