Pahor sedel v klop za domovino

Na Osnovni šoli bratov Letonja v Šmartnem ob Paki je predsednik spoznaval projekt Domovina zame, zate, za nas

Objavljeno
14. december 2015 18.59
Borut Pahor
Brane Piano
Brane Piano
Šmartno ob Paki - Domiseln projekt domovinske vzgoje, ki so ga obogatili z vzgojo ljubezni do domovine in z otroško ustvarjalnostjo in domišljijo so si zamislili učitelji Osnovne šole bratov Letonje, v njem pa sodelujejo vsi razredi, učenci in učitelji.

Na povabilo k predstavitvi projekta Domovina zate, zame, za nas se je odzval predsednik republike Borut Pahor in šolo obiskal. Učenci so mu namreč pisali, da v šolah primanjkuje domovinske vzgoje, sami pa bi želeli svojo domovino bolje spoznati.

Predsednik je šolarje spomnil, da bomo v kratkem praznovali 25. obletnico odločitve o samostojni državi in je šoli podaril svileno slovensko zastavo. Učenci pa so mu izročili slovensko zastavico, kakršnih so izdelali 300 in Pahor jo skupaj z otroki postavil na praznično jelko k drugim zastavicam, iz katerih so otroci letos naredili praznično drevesce.

Predsednik republike si je nato ogledal inovativne učne ure domovinske vzgoje, s katerimi na šoli spoznavajo domovino in krepijo domovinsko zavest. Prvošolci si želijo o Sloveniji kot državi, njeni zgodovini in pomembnih ljudeh izvedeti čim več. Osmošolci so ga povabili k učni uri slovenskega jezika, kjer so spregovorili o času protestantizma in pomenu Primoža Trubarja za Slovence. Četrtošolci pa so mu pokazali, kako s pomočjo didaktične igre Moja domovina spoznavajo Slovenijo.