Pahorjev strankarski sodelavec Sarkić kazensko ovadil spletni medij

Za vse naj bi bila kriva videokompilacija, ki blati dober ugled Denisa Sarkića.

Objavljeno
03. november 2011 17.26
Posodobljeno
03. november 2011 17.26
D. P.
D. P.
LJUBLJANA – Tiskovni predstavnik stranke SD Denis Sarkić je zaradi domnevne manipulacije ovadil spletni portal Politikis.si. Za to se je odločil zaradi zlorabe svojega imena v prispevku Sramotni video: Denis Sarkić predstavil »pesem« o Janši in Hitlerjunge.

Zanika vpletenost

»Ob tem odločno zanikam vaše neresnične navedbe in demantiram vaše pisanje ter dodajam, da nimam ničesar opraviti z omenjenim videoposnetkom na spletnem kanalu YouTube. Videoposnetek je plod popolne manipulacije in zavajanja javnosti, najverjetneje v luči očitne diskretacije mene osebno in stranke Socialnih demokratov v času pred volitvami,« je zapisal Sarkić v obrazložitvi.

Hitlerjunge kliče Janšo na pomoč

V članku na spletni strani Politikis.si pišejo, da je ta video na splet naložil prav Sarkić, ki naj bi bil sicer že znan po tem, da rad primerja politike slovenske pomladi z nacističnimi veljaki. Kot še dodajo na Politikisu, to pot vidimo v videu otroške pripadnike Hitlerjevega podmladka Hitlerjunge, ki pojejo refren: »Reši nas, Janez Janša, reši našo Slovenijo.«

Sarkić je avtor (dela) posnetka

Sarkić je zatrdil, da je nekdo uporabil del posnetka iz leta 2006, ki je bil objavljen na portalu Vest.si v povsem drugačnem kontekstu. Tako je nekdo ne le kršil njegove avtorske pravice, pač pa zmanipuliral objavljeni posnetek.

Na spletnem portalu nič ne vedo o prijavi

»Nič ne vem o tem ... Tega ne morem komentirati. Lahko me pokličete v petek, ko bom imel kaj v rokah. Potem bom tudi vedel, kaj gospod Sarkić hoče ... Zdaj pa vam res ne morem povedati nič,« je bil skop glavni urednik spletnega portala Denis Kaloh.

Opravičilo ne bo dovolj

Sarkić je na koncu dodal, da morebitno opravičilo uredništva zaradi širjenja laži in obrekovanja ter namernega zavajanja javnosti ne bo dovolj za predčasno zaustavitev pravnih postopkov.