Pahorjevi divjali po primorki

V kabinetu predsednika vlade se ogibajo jasnim odgovorom.

Objavljeno
30. oktober 2011 13.46
Posodobljeno
30. oktober 2011 15.24
D. P.
D. P.

LJUBLJANA, NOVA GORICA – Bralec Izudin nam je ogorčen poslal posnetek vožnje službenega vozila predsednika vlade. Srebrni audi A8 ga je s prižgano rotacijsko lučjo izrinil s prehitevalnega pasu, ob tem pa po Izudinovem mnenju ogrožal varnost vozil na avtocesti iz Ljubljane proti Novi Gorici.

Pahor kot Kresalova in Vlačič

Že pred časom smo poročali o arogantni prehitri vožnji šoferja nekdanje ministrice Katarine Kresal ter o šoferju ministra Patricka Vlačiča, ki je prehiteval kolono po odstavnem pasu. Tokrat si je to privoščil šofer premierja Boruta Pahorja. Bralec Izudin trdi, da je šlo za premierjevo vozilo.

V kabinetu niso zanikali

Za pojasnilo smo se obrnili na kabinet predsednika vlade, kjer niso zanikali, da je bil v vozilu Borut Pahor. V odgovoru  se izgovarjajo na Uredbo o varovanju določenih oseb, objektov in okolišev objektov. »Funkcija predsednika vlade je v Uredbi o varovanju določenih oseb, objektov in okolišev objektov, v katerih so sedeži državnih organov (Uradni list RS, št. 103/2000), opredeljena kot funkcija, za katero se izvaja varovanje. V omenjeni uredbi so tako opredeljene oblike in načini varovanja predsednika vlade. V skladu s taktiko in z načinom dela službe varovanja Urada za varnost in zaščito (MNZ) o varovanju take osebe vam več informacij žal ne moremo posredovati. Vozilo, s katerim se prevaža varovana oseba, po potrebi med vožnjo uporablja tudi posebne svetlobne in zvočne znake, kot to določa Zakon o varnosti v cestnem prometu (ZVCP).«

V kabinetu pa niso pojasnili, kam se je Pahorju tako mudilo.

Pahorjevi na poti proti Primorski:

 

Če imate tudi vi kakšno podobno zanimivo fotografijo ali video, ki bi jo radi delili z nami in našimi bralci, nam to pošljite.