Parkirni listki le še do konca leta

Parkirni listki za parkiranje na belih conah v Ljubljani bodo naprodaj le še do konca letošnjega leta, ker bodo od 1. januarja vse bele cone opremljene s parkomati.

Objavljeno
21. december 2006 12.16
Tudi Ljubljani bo kmalu moč parkirni listek kupiti s pomočjo avtomata
Ljubljana - Parkirni listki za parkiranje na belih conah v Ljubljani bodo naprodaj le še do konca letošnjega leta, ker bodo od 1. januarja 2007 vse bele cone opremljene s parkomati, so sporočili iz javnega podjetja Parkirišča. Uporaba parkirnih listkov bo mogoča do 14. januarja 2007, menjava neuporabljenih parkirnih listkov za gotovino pa do 31. marca prihodnje leto.

V ožjem delu Ljubljane bodo 1. januarja 2007 s parkomati opremljene vse parkirne površine, kjer je parkiranje časovno omejeno. Ljubljanski mestni svetniki so na ponedeljkovi izredni seji sklenili, da bo ura parkiranja na belih conah po novem letu stala 0,60 evra. Plačilo parkirnine bo na parkomatih možno s kovanci od 10 centov dalje, za najmanj 30 minut in največ 2 uri parkiranja, kar za uporabnike predstavlja prijaznejši način plačevanja, saj bodo sami izbrali čas parkiranja, so poudarili v sporočilu za javnost.

Neporabljene parkirne listke lahko uporabniki do 31. marca 2007 zamenjajo za gotovino na blagajni javnega podjetja Parkirišča na Vodnikovem trgu 5 vsak delovnik od 8. ure do 15.30, so sporočili iz podjetja.