Pazljivo pri odpiranju vrat

V zadnjiih dneh je policija odkrila dva primera prevare pri prodaji na domu. Prvega v bližini Čateža ob Savi, drugega v Sevnici.

Objavljeno
25. avgust 2009 12.36
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Čatež ob Savi/Sevnica - Dve ženski srednjih let, ki sta se predstavljali kot delavki ministrstva za zdravje, naj bi v ponedeljek v bližini Čateža ob Savi poskušali starejši domačinki prodati medicinske pripomočke, za kar sta zahtevali 200 evrov. Policisti o primeru še zbirajo obvestila, občanom pa svetujejo previdnost pri prodaji na domu.

 

Kot so še pojasnili, občanka denarja ni imela pri sebi, zato sta prodajalki odšli in napovedali vrnitev. Vozili naj bi se z vozilom mazda tujih registrskih oznak.

 

V Sevnici pa so prav tako v ponedeljek policisti obravnavali primer, ko je neznanka, stara okoli 50 let, močnejše postave in temnih las, na roki je imela prstan z več kamni, govorila pa je hrvaško, prišla do oškodovanke in ji prodala namizni prt za 170 evrov.

 

"Medtem ko je oškodovanka odšla v drug prostor po gotovino, naj bi ji ženska, ki je ostala sama v kuhinji in pila vodo, iz torbice vzela denarnico z dokumenti, karticami in nekaj denarja," so sporočili s krške policijske uprave.

 

Policisti ob tem poudarjajo, da vsaka prodaja še ne pomeni poskusa goljufije, kaznivega dejanja ali prekrška, je pa dobro, da se pred nakupom zahteva od prodajalcev, da se identificirajo in da za blago izstavijo ustrezen račun, pogodbo in garancijo.

 

Za hitrejšo in lažjo preiskavo bodo dobrodošli podatki o vozilu, s katerim so se pripeljali, tablici, kam so se odpeljali in pa osebni opis, so še zapisali in dodali: "V vsakem primeru pa svetujemo, da tujcev ne spuščate v hišo ali stanovanje, če so vsiljivi ali imate neprijeten občutek oziroma se počutite ogroženi."

 

Ob takšnih obiskih policisti še svetujejo, naj se takšnih prodajalcev ne pušča brez nadzora, saj so policisti že obravnavali primere, ko so občani v druge prostore šli iskat denar ali dokumente ali pa kozarec vode, kar so neznanci izkoristili in izvršili tatvino.