Pečanova čaka na obravnavo "prave" tožbe

Potem, ko je volilna komisija sledila ugotovitvam upravnega sodišča in razveljavila 12 glasovnic, prispelih po pošti je protikandidat Brede Pečan Tomislav Klokočovnik dobil odločilno prednost šestih glasov.

Objavljeno
10. februar 2007 08.15
Breda Pečan
Izola – Upravno sodišče v Novi Gorici je zavrglo pritožbo Brede Pečan v zvezi s sklepom občinskega sveta, da se znova sestane volilna komisija in ugotovi nov volilni izid. Komisija je sledila ugotovitvam upravnega sodišča in razveljavila 12 glasovnic, prispelih po pošti, ter potrdila veljavnost štirih neveljavnih glasovnic, s čimer je njen protikandidat Tomislav Klokočovnik dobil odločilno prednost šestih glasov.

Klokočovnikov odvetnik Franci Matoz je sodbo sprejel z zadovoljstvom, saj je vedno trdil, da tožba ni bila utemeljena. Breda Pečan pa je ob tokratnem sklepu povedala, da so ga pričakovali in da niti ni tako pomemben, čeprav je narava njene pritožbe pravzaprav enaka naravi Klokočovnikove pritožbe, ki jo je upravno sodišče, ko je šlo za ugotavljanje prvega izida volitev, obravnavalo, ne pa zavrglo. Sicer pa Pečanova pravi, da “prava” pritožba, ki jo je na upravno sodišče poslala v zvezi s sklepom, sprejetim 11. januarja, ko je občinski svet Izole potrdil Klokočovnikov mandat, še ni bila obravnavana in bo odločilna.

Po njeni oceni na upravnem sodišču čakajo na odločitev ustavnega sodišča, ki bo presojalo ustavnost zakona o lokalnih volitvah in zakona o volitvah v DZ.

Več o tem preberite v tiskanem Delu.