Pečanova zavrača očitke SDS

Poslanka SD Breda Pečan je v odzivu na poziv k odstopu s poslanske funkcije zapisala, da nikakor ne namerava slediti pozivu poslanske skupine SDS.

Objavljeno
22. februar 2007 17.58
Vodja poslanske skupine SDS, Jože Tanko
Ljubljana/Izola - Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je v odprtem pismu poslanko SD Bredo Pečan znova pozval k odstopu s poslanske funkcije. Kot je v pismu zapisal Tanko, Pečanovo poziva k odstopu zaradi suma vpletenosti v nepravilnosti, ki so se zgodile na županskih volitvah v Izoli. To je sicer s strani SDS že drugi poziv k odstopu Pečanove v tem mesecu.

Tanko Pečanovi očita, da je volivcem, ki se niso udeležili prvega kroga županskih volitev v Izoli, pošiljala pisma, v katerih jih je nagovarjala za podporo. Za Tanka je sporen način pridobitve naslovov volivcev, saj ima seznam teh le občinska volilna komisija. Po prepričanju vodje poslanske skupine SDS je tovrstne podatke mogoče pridobiti le na protizakonit način, zato Pečanovo poziva k sprejetju politične odgovornosti in odstopu.

Pečanova zavrača očitke

Poslanka SD Breda Pečan je v odzivu na poziv k odstopu s poslanske funkcije zapisala, da nikakor ne namerava slediti pozivu poslanske skupine SDS. Kot je zapisala, zavrača vse očitke in neosnovane izmišljene trditve. Po njenem mnenju se v času volilne kampanje in volitev za župana v Izoli ni zgodilo nič napačnega in nezakonitega, ponavljajoče pozive k odstopu pa je Pečanova označila za izvajanje posrednega pritiska na sodno vejo oblasti.

SDS po mnenju Pečanove išče vse možnosti in orodja, da bi prek nje in drugih strankarskih kolegov oblatili Socialne demokrate.

V začetku februarja je Pečanovo, iz istih razlogov, k odstopu že pozval poslanec SDS Dimitrij Kovačič.