Pečanovi proces, glasovi Klokočovniku

Iz podrobnejšega branja jasno napisane sodbe na pritožbo Brede Pečan, je mogoče razbrati, da je Pečanova dobila proces, Tomislav Klokočovnik pa volilne glasove.

Objavljeno
24. december 2006 07.00
Tomislav Klokočovnik in Breda Pečan
Izola – Upravno sodišče v Novi Gorici je v samo osmih dneh od vložene pritožbe Brede Pečan sprejelo sodbo v zvezi z izolskim volilnim zapletom. Pritožbi Pečanove je sodišče ugodilo in vrnilo zadevo v ponovno odločanje izolskemu občinskemu svetu. Toda iz podrobnejšega branja dolge, vendar jasno napisane sodbe, je mogoče razbrati, da je Breda Pečan dobila proces, Tomislav Klokočovnik pa glasove.

Če bi obveljalo tako, kot je odločilo sodišče, bi imel Klokočovnik vsaj osem glasov več kot Breda Pečan in s tem še zmeraj tesno, vendar za spoznanje prepričljivejšo zmago. Toliko glasov več so Klokočovniku kazali tudi prvi neuradni rezultati volitev v nedeljo zvečer.

Za nadaljnjo odločitev o izolskem županu je najpomembnejše mnenje sodišča, ki pravi, da so glasovnice, ki pridejo po pošti in na ovojnicah nimajo žiga – neveljavne. Med temi je bilo deset glasov za Bredo Pečan in samo dve glasovnici za Tomislava Klokočovnika (ena ovojnica je imela žig, ker ni prišla iz izolskega doma upokojencev, in je s tem Tomislav Klokočovnik dodatno oškodovan za en glas).

Prav tako je pomemben sklep, da občinska volilna komisija ne bi smela spremeniti štirih neveljavnih glasovnic (tri za Bredo Pečan in eno za Tomislava Klokočovnika) v veljavne. O veljavnosti glasov lahko odloča le volilni odbor.

Več o tem si preberite v Nedelu.