Peče: Zamenjati je treba način dela vlade

Kljub nedavnim trditvam predsednika SNS zmaga Jelinčiča o dobrem sodelovanu z vlado, je poslanec Zmago Peče danes to zanikal.

Objavljeno
27. december 2006 16.19
Zmago Jelinčič in Sašo Peče - velika zmagovalca SNS
Ljubljana, - V kabinetu predsednika vlade Janeza Janše so presenečeni in začudeni nad izjavo poslanca SNS Saša Pečeta, ki je na današnji novinarski konferenci izrazil nezadovoljstvo nad delom vlade. Še v torek je namreč predsednik SNS Zmago Jelinčič ocenil, da opozicijska SNS z vlado sodeluje odlično, so v svojem odzivu dodali v kabinetu predsednika vlade.

Peče: Delo vlade je slabo

Na današnji novinarski konferenci poslanec SNS Sašo Peče poudaril slabo delovanje vlade in DZ. Še posebej je izpostavil dejanje predsednika vlade Janeza Janše, ki je predlagal zamenjavo ministra za delo, družino in socialne zadeve Janeza Drobniča, ne da bi pri tem upošteval željo poslancev in poslank ter zamenjal tudi način dela vlade in osnovne cilje na področju enega od svojih ministrstev. S tem po oceni SNS Janša ni naredil usluge ne vladi ne DZ in niti državi, je dejal Peče.

Če bo tudi v prihodnje vlada raje zamenjala posameznika, ki izvaja politiko predsednika vlade, ne pa politike na posameznem področju, potem bo še v prihodnjih dveh letih osnovni cilj delovanja te vlade zasledovanje strankarskih interesov in ne interesov državljank in državljanov Slovenije, je še poudaril poslanec nacionalne stranke Peče.