Peter Jambrek odhaja tudi zaradi preobremenjenosti

Peter Jambrek najverjetneje že čez teden dni ne bo več predsednik sveta za visoko šolstvo (SVŠ) – njegov mandat bi se sicer iztekel šele konec desetletja.

Objavljeno
17. februar 2007 01.06
Predsednik sveta Peter Jambrek
Ljubljana – Včeraj smo z ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo (MVZT) dobili tudi uradno potrditev informacije, ki smo jo v Delu na podlagi drugih virov že predstavili. Peter Jambrek najverjetneje že čez teden dni ne bo več predsednik sveta za visoko šolstvo (SVŠ) – njegov mandat bi se sicer iztekel šele konec desetletja.

Kot piše v omenjenem sporočilu ministrstva, je Jambrek »podal v četrtek, 15. februarja, predlog za razrešitev z mesta predsednika sveta za visoko šolstvo«. Naj bralce spomnimo, da je MVZT pred 14 dnevi na vprašanje o tem odgovorilo, da je o morebitni zamenjavi predsednika SVŠ preuranjeno govoriti. Vendar se je o njegovem odstopu govorilo že od začetka meseca – novico o tem, da je ministru Zupanu dal odstopno izjavo že januarja, so širili nekateri člani SVŠ, pred desetimi dnevi pa nam je odstop potrdila tudi sekretarka SVŠ. Da ve za Jambrekovo odstopno izjavo, je dan pred dejansko oddajo, v sredo, 14. februarja, izjavila državna sekretarka v ministrstvu za šolstvo in šport Alenka Šverc.

Razloga za Jambrekov odstop – piše v sporočilu MVZT – sta »preobremenjenost in dejstvo, da je svet za visoko šolstvo po dveh letih imenovanja že urejen in dobro delujoč organ«.

Več o tem preberite v sobotnem tiskanem Delu