Petičneži bodo lahko spali na drevesih

Butični turizem: V Garden Villageu apartmaji, šotori in drevesne hiše dobivajo »zanimanje z vsega sveta«.

Objavljeno
06. junij 2014 22.51
Vrtna vas Bled 4.6.2014
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice
Bled – Hiške na drevesih, šotori na lesenih podestih neposredno ob Jezernici ... Bled dobiva turistično vas Garden Village, za katero se že pred odprtjem zanimajo z vseh koncev sveta. Zaznamujejo jo samopreskrba, vračanje k naravi in prestiž, pravi vodja prodaje Maja Dimnik.

Garden Village bodo odprli prihodnjo soboto, investitor je Borut Kelih s turistične kmetije Ročnik. Šest lesenih hišk, šest glamp (razkošnih) šotorov, dva apartmaja, devet šotorov na lesenih podestih, ribnik in restavracija so med seboj povezani s potmi in lesenimi mostički. Turistična vas na skupaj približno 6000 kvadratnih metrih površine je prva takšna pri nas in med prvimi v Evropi, privabila pa bo predvsem ljudi, ki iščejo nove možnosti za preživljanje dopusta, pravi Maja Dimnik in dodaja, da prvi odzivi kažejo na izjemno zanimanje, saj so rezervacije že prejeli iz Avstralije, Nove Zelandije, Kuvajta, Turčije in Cipra.

Za gradnjo so večinoma uporabili macesnov les iz lokalnega okolja, deloma tudi smrekovega. Vas je deloma skrita v gozdu, deloma je na planjavi. Skupaj bo obiskovalcem na voljo 75 ležišč; prenočitve v hiški bo z zajtrkom stala približno 200 evrov na dan, za najcenejšo možnost bo treba odšteti 80 evrov, za najdražjo 280 evrov. Dimnikova pričakuje, da bodo gosti v vasi ostajali od enega do dveh tednov, za zaključene družbe, denimo ob poroki, pa bo mogoče rezervirati tudi celotno vas. Odprta bo od aprila do oktobra, v njej bo delo dobilo od deset do 15 delavcev. Bled s svojo podobo navdušuje že sam po sebi, s turistično vasjo pa dobiva novo dodano vrednost, je prepričana vodja prodaje, ki zaradi še nedokončanega projekta ni hotela povedati, koliko je vredna investicija. Po njenem sta se našla dobra zamisel in denar.

Da bo za Bled in blejski turizem nova pridobitev »izjemno pozitivna stvar, ki bo odmevala po svetu«, je prepričana tudi Eva Štravs Podlogar, direktorica Turizma Bled. Pričakuje, da bo privabila goste, ki jih doslej na Bledu ni bilo, saj, kot je dodala, ni nikogar, ki si ne bi vsaj enkrat želel prespati v lesenih hiškah na drevesih. Kara zadeva ceno prenočitve, Štravs Podlogarjeva ugotavlja, da ponudba ni poceni, a je kljub temu dosegljiva.

Več o Garden Villageu in drugi butični turistični ponudbi na Gorenjskem v sredo na straneh Tripa.