Ploštajnerjeva že ponudila odstop, Miklavčič še ne

Minister za zdravje Borut Miklavčič in ministrica za lokalno samoupravo in regionalno politiko Zlata Ploštajner sta napovedala svoja odstopa. Premier je z njuno odločitvijo že seznanil predsedstvo SD.

Objavljeno
09. oktober 2009 21.12
Ka. Ž. /STA
Ka. Ž. /STA
Ljubljana - Premier in predsednik SD Borut Pahor je danes predsedstvo SD seznanil, da sta minister za zdravje Borut Miklavčič in ministrica za lokalno samoupravo in regionalno politiko Zlata Ploštajner napovedala svoja odstopa. Na seji sicer niso razpravljali o rekonstrukciji vlade, je pojasnil predstavnik SD za strateško komuniciranje Denis Sarkič.

 

Pozno popoldan je predsednik vlade Borut Pahor člane predsedstva seznanil, da nameravata minister za zdravje Borut Miklavčič in ministrica za lokalno samoupravo in regionalno politiko Zlata Ploštajner podati svoj odstop iz osebnih razlogov oziroma zdravstvenih težav.

 

Miklavčičeva odločitev znana do konca leta?

"Nisem še ponudil odstopa, to bo odvisno od mojega zdravstvenega stanja," je povedal minister za zdravje Borut Miklavčič. Kot je pojasnil, je premiera Boruta Pahorja seznanil s svojim zdravstvenim stanjem, in sicer da mu zdravniki težko dovoljujejo štiriurno delovno obveznost.

 

Miklavčič je tudi dejal, da bosta morala o njegovem zdravstvenem stanju razmišljati oba s premierjem. "In o tem bova razmišljala do konca leta," je še dodal.


Ploštajnerjeva že ponudila odstop


V službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko pa so povedali, da je ministrica Zlata Ploštajner v tem tednu ponudila svoj odstop, in sicer iz osebnih in zdravstvenih razlogov. Podrobneje naj bi svojo odločitev pojasnila v začetku prihodnjega tedna.


Se stolček maje tudi Vlačiču?

 

Kot je pojasnil predstavnik SD za strateško komuniciranje in nove tehnologije Denis Sarkič, na seji niso razpravljali o rekonstrukciji vlade in niso iskali novih kandidatov za ministra. Nova imena bodo začeli iskati šele, ko bosta Miklavčič in Ploštajnerjeva podala odstopni izjavi.

 

Sarkič je hkrati zanikal navedbe nekaterih medijev, da naj bi se stolček majal tudi ministru za promet Patricku Vlačiču. Na seji predsedstva o tem niso razpravljali, je dejal. Po Sarkičevih navedbah je Vlačič sporočil, da "nikoli ni razmišljal, da bi zapustil vlado" in so ga zato "takšna zavajanja medijev in dezinformacije zelo prizadele".