Padavine ponehale, Kredarico pobelil sneg

Ponoči se bo razjasnilo, ponekod po kotlinah osrednje Slovenije bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od štiri do 10, ob morju okoli 14 stopinj Celzija.

Objavljeno
26. avgust 2018 08.54
Posodobljeno
26. avgust 2018 19.01
Vrh Kredarice je danes pobelil sneg. FOTO: Arso
P. V., Ma. F.
P. V., Ma. F.
Nevihtno vreme, ki se od petka dalje širi po Sloveniji, je ponoči povzročalo nemalo nevšečnosti. Dež je že ponehal, ponoči se bo razjasnilo. Ponekod po kotlinah osrednje Slovenije bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od štiri do 10, ob morju okoli 14 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

image
Po nižinah bo prihodnji teden ponekod zjutraj še megla, čez dan pa se bo ozračje zopet segrelo. FOTO: Arso


Jutri bo pretežno jasno. Burja na Primorskem bo oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.



Zaradi močnega deževja so meteorne vode v Izoli poplavile tri ulice (Ulico ob stolpu, Istrsko in Ribiško ulico). Ob prihodu na kraj so gasilci ob posredovanju komunalnega podjetja in dežurne elektro službe ugotovili, da je ulice zalilo zaradi močnega naliva in slabega odvodnega sistema. Na območju občine Izola so gasilci prav tako intervenirali v Kortah, kjer so meteorne vode poplavile gasilski dom. 

Po poročanju Centra za obveščanje RS so na območju Ljubljane gasilci intervenirali na štirih lokacijah, kjer so čistili meteorne jaške ter tako omogočili nemoten odtok voda, ki s ogrožale stanovanjske hiše in poslovne objekte v bližini. 


Nesreče v prometu


Na območju Krškega je prišlo do zdrsa osebnega vozila s cestišča v obcestni jarek. Na izpostavi Celje pa je pri cestninski postaji Tepanje tovorno vozilo trčilo v varovalno ograjo cestninske postaje. Gasilci PGD Slovenske Konjice so kraj nesreče zavarovali ter obvestili pristojne službe. Poškodovanih ni bilo. V Celju se je poleg tega na streho prevrnilo še osebno vozilo in obstalo v fontani, v občini Žalec pa sta iz neznanega razloga trčila osebno vozilo in avtobus. V obeh primerih so posredovale ustrezne gasilske službe, poškodovane osebe pa so odpeljali v SB Celje. 

Vremenske razmere so promet oteževale tudi na območju Kranja, kjer se je na streho prevrnilo osebno vozilo. Na mariborski obvoznici pa je prišlo do prometne nesreče dveh osebnih vozil. Tudi na območju Novega mesta je osebno vozilo prebilo varovalno ograjo, pri tem se je večkrat prevrnilo, poškodovane pa so bile tri osebe. 
 

Obeti za zadnji avgustovski teden


Vremenoslovci za začetek tedna napovedujejo pretežno jasno vremensko sliko, s svežimi jutri. Burja na Primorskem bo oslabela, najnižje jutranje temperature pa se bodo gibale od 4 do 9, ob morju do 14 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle 23 stopinj Celzija, na Primorskem tudi do 26 stopinj Celzija. 

V torek in sredo bo pretežno jasno. Po nižinah bo ponekod zjutraj še megla, čez dan pa se bo ozračje zopet segrelo.