Po ministrovi ženi še o novinarju

Iz vrst LDS-a so zunanje ministrstvo prosili za odgovor glede domnevnega posredovanja ministra Dimitrija Rupla, ki da je novinarju preprečil že dogovorjeni intervju z romunskim zunanjim ministrom, ki je bil septembra 2005 na obisku v Sloveniji.

Objavljeno
26. januar 2007 07.00
Minister Rupel je moral zaradi dogodkov pri Hotizi zapustiti sejo Odbora DZ za zunanjo politiko
Ljubljana – Poslanec LDS Jožef Školč je zunanje ministrstvo na včerajšnji seji odbora državnega zbora za zunanjo politiko (OZP) prosil za odgovor glede domnevnega posredovanja ministra Dimitrija Rupla, ki da je novinarju preprečil že dogovorjeni intervju z romunskim zunanjim ministrom, ki je bil septembra 2005 na obisku v Sloveniji. Zasebnih nakupov s službenim avtomobilom Ruplove soproge Marjetice kljub Školčevemu ponovnemu predlogu niso uvrstili na dnevni red.

Gre za novinarja časopisa Večer Boruta Mekino, ki je o propadlem pogovoru z romunskim zunanjim ministrom pisal v blogu na Večerovi spletni strani. Mihaiu-Razvanu Ungureanuju je po uradni različici med obiskom preprosto zmanjkalo časa. Osebje romunskega veleposlaništva, s katerim se je Mekina dogovarjal za intervju, pa je bilo menda po kosilu Ungureanuja z Ruplom precej razburjeno. Romunskemu gostu naj bi Rupel dejal, da je (Mekina) novinar sovjetskega tipa in anarhist.

Državni sekretar Andrej Šter, ki je nadomeščal ministra Rupla, saj se je ta udeležil mednarodne donatorske konference za Libanon v Parizu, je odvrnil, da gre sicer za primer, ki se je zgodil še pred začetkom njegovega službovanja na ministrstvu, a da bodo iz Mladike poslali pisni odgovor.

Več si preberite v tiskani izdaji Dela.