Podčetrtek najlepši manjši kraj v Evropi

Podčetrtek je zmagal na tekmovanju Entente Florale Europe 2013.

Objavljeno
27. september 2013 23.16
utenkar Na travniku bodo zrastle nove terme,
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Podčetrtek - Podčetrtek si je danes v okviru tekmovanja za naziv najlepše urejenih evropskih mest in krajev Entente Florale Europe 2013 priboril naziv najlepšega manjšega kraja v vsej Evropi.

Nagrado je v Nieuw Poortu v Belgiji prevzel župan občine Podčetrtek Peter Misja, so sporočili iz občine in izpostavili, da gre za novo priznanje po srebru leta 2000 za Podčetrtek in zlatu 2009 za najlepšo evropsko vas Olimje.

Nagrada po navedbah občine nedvomno pomeni pomembno spodbudo za delo vseh, ki so vpeti v turizem, in obvezo, da tudi v prihodnje navdušujejo s svojo ponudbo, urejenostjo in domačnostjo. V Evropi se še ni zgodilo, da bi v tako kratkem času kar dve sosednji vasi dobili tako prestižno priznanje, pravijo.

V občini Podčetrtek tvorijo osrednji del turistične ponudbe zdravilišče Terme Olimia, kraj Podčetrtek, vas Olimje, celotna občina ter mnogi mali ponudniki prenočišč, hrane, vina in drugih domačih dobrot. Občina ima sicer skoraj 2000 turističnih postelj, kjer so lani zabeležili približno 360.000 nočitev, med katerimi je bilo 40 odstotkov tujcev.