Podelili že 30. priznanje za Delovo osebnost leta

Delova prireditev je minila v znamenju zabavnega in poučnega zahvalnega govora naše osebnosti leta, navdušili pa so tudi naši nagrajeni novinarji. 

Objavljeno
10. januar 2020 08.08
Posodobljeno
10. januar 2020 11.14
Nagrajenci večera (od levo proti desni): Boris Šuligoj, Aljaž Vrabec, Jadran Lenarčič, odgovorni urednik Uroš Urbas, Leon Vidic in Gašper Završnik FOTO: Jože Suhadolnik
S. S.
S. S.
Sinoči smo že tridesetič podelili priznanje Delova osebnost leta.

Dolgo vrsto eminentnih imen umetnikov, politikov, podjetnikov, človekoljubov v novem desetletju 21. stoletja nadaljuje Jadran Lenarčič, ki že poldrugo desetletje vodi največji znanstvenoraziskovalni inštitut v državi.

»V bližnji prihodnosti bo moral vsak posameznik, vsaka skupnost ali narod govoriti štiri jezike, materni jezik (slovenščina), angleški jezik (ki je že postal lingua franca), računalniški jezik (internet, vodenje robotov, umetno inteligenco) ter jezik ustvarjalnosti. Zadnji je podlaga znanosti, umetnosti, gospodarstvu, inovativnosti, šolstvu – napredku,« je v govoru poudaril Lenarčič.

A zakaj ravno v začetku dvajsetih let 21. stoletja odločitev za znanstvenika? Kot je poudaril odgovorni urednik Dela Uroš Urbas, smo vstopili v obdobje, o katerem že danes vemo, da bo prineslo velike spremembe. 


Novinarske nagrade 


Na prireditvi smo podelili tudi novinarska priznanja za Delove ustvarjalce, ki so se še posebej izkazali v lanskem letu: urednika zunanjepolitične redakcije Gašperja Završnika in novinarja Aljaža Vrabca za novinarski dosežek leta, Lucijana Zalokarja za najobetavnejšega novinarja leta in fotoreporterja Leona Vidica za fotografijo leta. Posebno nagrado za življenjsko delo je prejel primorski dopisnik in komentator Boris Šuligoj, ki ima v naši časopisni hiši najdaljši staž. Člane našega uredništva je občinstvo nagradilo z ogromnim aplavzom, najbolj glasni pa smo seveda bili Delovi novinarji. 


 

Beseda leta 


Slovesno smo tudi razglasili besedo leta: podnebje





Posnetek prireditve:



Fotografske utrinke s prireditve najdete v zgornji fotogaleriji.