Podeljene nagrade za najboljše šolnike

Nagrade so prejeli za izjemne dosežke in življenjsko delo v vrtcih, šolah in na univerzah.

Objavljeno
03. oktober 2013 17.41
Sonja Merljak, šolstvo
Sonja Merljak, šolstvo

Ljubljana – Na slavnostni prireditvi je Odbor za podeljevanje nagrad na področju šolstva za leto 2013 podelil 11 nagrad.

Za izjemne dosežke na področju predšolske vzgoje je nagrado prejel Vrtec Vodmat.

Na področju osnovnega šolstva sta nagrado prejeli Marija Mahne, upokojena učiteljica razrednega pouka, nekdanja ravnateljica koprske Osnovne šole Dušana Bordona, ki na vzgojno-izobraževalnem področju deluje že 50 let; in Marinka Šuštar, profesorica glasbene vzgoje in muzikologinja, ki že štiri desetletja odpira mladim pot v svet glasbene umetnosti; najprej na glasbeni šoli in na pedagoški gimnaziji, vse do danes pa na Osnovni šoli Danila Lokarja v Ajdovščini.

Za delo v srednjih šolah sta jo prejela Damijan Močnik, učitelj in zborovodja na Škofijski klasični gimnaziji v Zavodu sv. Stanislava, in dr. Marina Rugelj, ki na Škofijski klasični gimnaziji v Zavodu sv. Stanislava poučuje matematiko, ob tem da je od leta 2008 tudi ravnateljica osnovne šole.

Za izjemne dosežke v visokem šolstvu je nagrado prejela dr. Mara Cotič z Univerze na Primorskem, na področju izobraževanja odraslih pa Ida Srebotnik, ustanoviteljica prvega središča za samostojno učenje na srednjih šolah v Sloveniji.

Za življenjsko delo na področju srednjega šolstva je nagrado prejela Majda Škrinar Majdič; na področju visokega šolstva pa dr. Lucija Čok, prva rektorica v Sloveniji, in dr. Zdenko Medveš, zaslužni redni profesor Univerze v Ljubljani; na področju izobraževanja otrok s posebnimi potrebami pa logoped dr. Franci M. Kolenec.

Nagrade sta predala minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo ter predsednica Odbora za podeljevanje nagrad dr. Ljubica Marjanovič Umek.

Slavnostni govornik bo rektor Univerze v Ljubljani dr. Ivan Svetlik.