Podjetje Eurotour je učencem pokvarilo športni dan

Policisti so ugotovili, da voznik avtobusa pelje otroke z zelo nevarnim prevoznim sredstvom.

Objavljeno
07. oktober 2014 17.02
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija
Novo mesto − Novomeški policisti skupine za nadzor prometa so včeraj v Kočevskih Poljanah ustavili avtobus z učenci in ugotovili, da voznik otroke na športni dan pelje z zelo nevarnim avtobusom. Po naših neuradnih informacijah je dotrajano vozilo v lasti novomeškega podjetja Eurotour.

Iz novomeške policijske uprave so sporočili, da so policisti odredili izreden tehnični pregled in pri tem ugotovili, da avtobus nima izpravnega krmilnega mehanizma in delov na podvozju. Vozilo je bilo v zelo slabem stanju: prerjavena sta bila karoserija in podvozje, luči niso bile tehnično brezhibne, pomanjkljiva je bila tudi oprema v vozilu.

Avtobus so izločili iz prometa in z dotrajanega prevoznega sredstva sneli registrske tablice. Zaradi kršitev določil zakona o motornih vozilih so vozniku izdali plačilni nalog. Proti lastniku podjetja pa bodo uvedli postopek o prekršku. Zakon o motornih vozilih za omenjene kršitve za pravno osebo namreč določa plačilo globe v višini 3000 evrov.

V nadzoru so sodelovali tudi republiški inšpektorji za promet, energetiko in prostor, ki so ugotovili nepravilnosti, ki se nanašajo na obvezne počitke in odmore voznika avtobusa. Nadaljevali bodo z inšpekcijskim nadzorom.

V podjetju Eurotour s sedežem na Brodu 40 v Novem mestu so povedali, da imajo v lasti devet avtobusov. Direktor podjetja, ki se novinarju ni predstavil, je povedal, da o zapletu s policijo in inšpekcijo ne ve nič, saj se je komaj vrnil iz Hamburga, in da bo zadevo vzel pod drobnogled. Ko smo ga malce kasneje znova poklicali, pa je njegov telefon zvonil v prazno.