Podjetje soproga Trop Skaze ne bo opremljalo novomeške urgence

Ponudba ima sicer najnižjo ceno, a jo je strokovna komisija zaradi neustrezne reference prepoznala kot nepopolno.

Objavljeno
19. marec 2014 15.16
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA
Ljubljana − Z ministrstva za zdravje so sporočili, da za dobavo in vgradnjo opreme novomeške urgence zagotovo ne bo izbrana ponudba Begrada in Klime Ptuj, katere solastnik je soprog ministrice za zdravje Alenke Trop Skaza. Njuna ponudba ima sicer najnižjo ceno, a jo je strokovna komisija zaradi neustrezne reference prepoznala kot nepopolno, piše STA.

Na ministrstvu v sporočilu za javnost navajajo, da so ponudbe za dobavo in vgradnjo medicinske in nemedicinske opreme za novomeško urgenco odpirali 13. januarja. Prejeli so osem ponudb, in sicer so jih oddali CGP in Mollier, F. R. Engineering, ING-GRAD, Klima Ptuj in Begrad, Kolektor Koling, Kostak, Strabag ter VG5.

Postopek izbire še ni končan, je pa že jasno, da so ponudbo, ki sta jo oddala Klima Ptuj in Begrad, izločili. »Njihova ponudba ima sicer najnižjo ceno, vendar jo je strokovna komisija javnega razpisa zaradi neustrezne reference prepoznala kot nepopolno. Komisija je zato odločila, da se po zakonu o javnem naročanju ponudba izloči,« so zapisali v sporočilu za javnost.

V zadnjih dneh je namreč v javnosti završalo, da je najugodnejšo ponudbo za gradnjo novomeške urgence oddalo podjetje, katerega večinski lastnik je mož ministrice Alenke Trop Skaza.