Podmladek SLS ne podpira Peterletove kandidature

V Novi generaciji SLS ne podpirajo kandidature Alojza Peterleta za predsednika države na jesenskih volitvah. Prepričani so namreč, da je Peterle po združitvi SLS in SKD leta 2000 odločilno prispeval k temu, da pozitivni učinki združitve niso bili taki, kot bi lahko bili.

Objavljeno
28. marec 2007 16.30
Lojze Peterle
Ljubljana - V Novi generaciji SLS ne podpirajo kandidature Alojza Peterleta za predsednika države na jesenskih volitvah. Prepričani so namreč, da je Peterle po združitvi SLS in SKD leta 2000 odločilno prispeval k temu, da pozitivni učinki združitve niso bili taki, kot bi lahko bili, je v sporočilu zapisal predsednik Nove generacije SLS Rok Ravnikar.

"S tem je bila za nekaj let Slovenski ljudski stranki in slovenskemu političnemu prostoru narejena velika škoda, Slovenija pa je zašla glede nekaterih razvojnih možnosti v nekajletno zamudo," je nepodporo Peterletu v sporočilu pojasnil Ravnikar in izpostavil predvsem demografsko politiko, decentralizacijo države in rušenje gospodarskih monopolov LDS.

Peterle prvi napovedal kandidaturo za predsednika


Poslanec v Evropskem parlamentu Peterle (NSi/EPP) je že 2. novembra lani, dobro leto pred volitvami, kot prvi napovedal svojo neodvisno kandidaturo in s tem presenetil svoje morebitne tekmece in tudi vrh vladne koalicije. Kandidiral naj bi s podporo skupine volivcev; med pobudniki njegove kandidature se je doslej izpostavil podjetnik Ivo Boscarol, podpira pa ga tudi NSi.

Kot morebitni Peterletov tekmec se v javnosti že dalj časa omenja predsednik SD Borut Pahor, ki v javnomnenjskih raziskavah za zdaj uživa največjo podporo. Pahor se o svoji kandidaturi še ni izjasnil