Podpisane pogodbe za dokončanje poljanske obvoznice

Izvajalci del bodo sedaj pripravili potrebno dokumentacijo, januarja pa se bodo začela izkopna dela.

Objavljeno
23. december 2013 13.57
hanc*Poljanska obvoznica
S. P., Delo.si/STA
S. P., Delo.si/STA

Škofja Loka/Ljubljana - Direkcija RS za ceste in Občina Škofja Loka sta z izbranim izvajalcem Gorenjsko gradbeno družbo s partnerjema OHL ŽS s Češke in Iskra Sistemi iz Ljubljane podpisala pogodbe za dokončanje poljanske obvoznice.

S tem so izpolnjeni vsi pogoji za začetek oziroma nadaljevanje gradnje obvoznice mimo škofjeloškega mestnega jedra.

Izvajalci del bodo sedaj pripravili potrebno dokumentacijo, januarja pa se bodo začela izkopna dela na zadnji tretjini še ne izvrtanega predora Pod Stenom.

Ostala dela se bodo glede na zimsko obdobje izvajala v skladu z meteorološkimi pogoji, ki so predpisani za zagotavljanje kakovostnih pogojev gradnje, so danes sporočili iz direkcije za ceste.

Vrednost pogodbe je 21,81 milijona evrov

Ta je takoj po prejemu odločitve Državne revizijske komisije za revizijo postopkov oddaje javnih naročil, ki je zavrnila pritožbi na izbiro izvajalca del, z izbranim ponudnikom pristopila k postopkom za podpis pogodbe.

Vrednost pogodbe za nadaljevanje del za drugo in tretjo etapo obvoznice znaša 21,81 milijona evrov, so spomnili.

Hkrati je ločeno pogodbo z izvajalcem podpisala tudi občina, ki financira gradnjo komunalnih naprav, kot so vodovod, plinovod in javna razsvetljava, ki se nahajajo v območju gradnje obvoznice. Vrednost teh del znaša 383.178 evrov.