Podražitve so le dlakocepljenje

Poleg tega, da se je cena vpenjače povzepela za skoraj 1,5 milijarde tolarjev nad prvotno zastavljeno ceno, se je v prvih dneh svoje poti že trikrat samodejno ustavila.

Objavljeno
14. januar 2007 09.35
Zgornja in spodnja postaja vzpenjače sta že končani
Ljubljana – »Dve upokojenski karti. Kdaj pa pelje?« je bilo vprašanje dveh gospa, ki sta se v četrtek okoli desete ure zjutraj na prvi dan plačljivih prevozov odločili za »mehanski« izlet na grad. Ob pojasnilu, da 1,72 milijarde tolarjev vredna vzpenječa vozi na grad vsakih deset minut in da lahko izkoristita povratno vožnjo do konca dneva, sta bili navdušeni, da se bosta lahko v miru sprehodili. Ljubljanska vzpenjača slabih 110 let po prvih javnih željah mestne oblasti o povezavi starega mestnega jedra z gradom tudi resnično vozi.

Ker je razgled iz dotičnih prostorov očarljivo lep in ker bi se sedanje senčnato dvorišče dalo prav dobro porabiti, da bi bil grad, če se napravi nanj dvigalo, po katerem bi se prišlo na vrh za kakih deset krajcarjev ali še ceneje, vedno – zlasti pa še poleti zvečer – prav dobro obiskovan, je župan Ivan Hribar že leta 1897 pisal avstro-ogrski oblasti.

Projekt je zamrl do odločitve nekdanje županje Vike Potočnik , da Ljubljana potrebuje tako turistično popestritev. Zapletalo se je že pri razpisu za izbiro izvajalca in zaradi nasprotovanja sečnji na grajskem griču, ki je bila nujna za uresničitev projekta. Pravi tehnični zapleti pa so se začeli ob sami gradnji. Delavci so na Krekovem trgu, kjer je spodnja postaja vzpenjače, našli neoznačen rezervoar goriva, ki je puščal in so ga morali sanirati. Ker so stebre za progo postavljali v nekdanjem obrambnem jarku, je bilo treba temelje zanje postaviti še bistveno globlje. Nekateri sogovorniki so nam zatrdili, da so na Krekovem trgu našli celo ostanke kolišča. Ker so morali projekt čim hitreje končati, so jih samo fotografirali in ponovno zasuli.

Zadnje težave so se pojavile v prvih dneh brezplačnih voženj, ko se je vzpenjača trikrat samodejno ustavila. Ko smo želeli v dneh po odprtju v neposrednem pogovoru s tehnično ekipo Festivala Ljubljana preveriti, zakaj so nastale tehnične težave, nam je direktor Darko Brlek povedal, da to ni mogoče, in nam očital, da v Delu neprestano pišemo samo o podražitvah vzpenjače, ki jih v bistvu ni bilo.

Več o tem preberite v Nedelu

Vzpenjača že vključena v turistično ponudbo Ljubljane

Vzpenjača na Ljubljanski grad, ki so jo uradno odprli v sredo, je od danes vključena tudi v turistično ponudbo mesta. Na Zavodu za turizem Ljubljana so pripravili redne oglede mesta, ki vključujejo tudi vožnjo z vzpenjačo. Sprehod po starem mestnem jedru in vožnja z vzpenjačo na grad bosta od danes do marca potekala vsako nedeljo z začetkom ob 12. uri pred Slovenskim turistično informacijskim centrom na Krekovem trgu, od aprila pa vsak dan, so pojasnili na ljubljanskem zavodu za turizem.

Ogled mesta se začne z obiskom Ljubljanskega gradu, na katerega se obiskovalci povzpnejo z vzpenjačo. Na gradu si ogledajo kapelo sv. Jurija in grajsko dvorišče, nato se spustijo na Krekov trg in se odpravijo do stolnice, kjer si ogledajo znamenita vrata, po Plečnikovi tržnici do Tromostovja, nato čez Prešernov trg po Stritarjevi do Mestne hiše, se sprehodijo po Mestnem trgu, Starem trgu, Čevljarskem mostu in po Hribarjevem nabrežju na Kongresni trg. Nato še po Vegovi ulici na Trg francoske revolucije, kjer si ogledajo Križanke in ogled mesta zaključijo v Mestnem muzeju.

Ogled mesta, ki traja dve uri, poteka v slovenskem jeziku, če se ga udeležujejo tujci, pa tudi v angleškem jeziku. Odrasli bodo za ogled odšteli 7,5 evra, otroci do 12. leta štiri evre, za mlajše od štirih let pa je ogled brezplačen.

S tirno vzpenjačo na Ljubljanski grad se je v času poskusnega obratovanje, od 28. decembra do 9. januarja, peljalo več kot 67.000 potnikov. Od uradne otvoritve pa vozi vsak dan med 10. in 21. uro. Direktor Festivala Ljubljana Darko Brlek je napovedal večjo ponudbo in pestrejši program Ljubljanskega gradu.