Pogajanja med vlado in policijskima sindikatoma po novem letu

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič pravi, da ne ve, zakaj so pogajanja z vlado danes odpovedana.

Objavljeno
24. december 2015 12.38
S. P.
S. P.
Ljubljana - Pogajanja med vlado in policijskima sindikatoma, ki so bila napovedana za danes, so prestavljena, ker mora ministrstvo za notranje zadeve pridobiti določene podatke glede plačnih anomalij in posebnosti, so za STA dejali na ministrstvu. »To terja malo več časa, zato danes pogajanj ni, verjetno se bodo nadaljevala po novem letu«, so dejali.

»Na ministrstvu moramo narediti simulacijo, kje smo, kaj imamo na mizi, kakšen učinek ima na posameznega policista vse skupaj in drugo,« so dejali in dodali, da se bo notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar z obema policijskima sindikatom danes tudi srečala, da jima to pove.

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič je za STA dejal, da ne ve, zakaj so pogajanja z vlado danes odpovedana. Pričakuje pa, da bo kmalu izvedel, saj se je odpravil k ministrici.

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar je v sredo ocenil, da je vladna stran ponudila kar konkretne dodatne ugodnosti za policiste, »vendar v tistem okviru, ki ga finančno zmoremo, in v okviru, ki se nanaša na odpravo anomalij«.

Tudi za danes je napovedano, da bodo policisti v okviru stavkovnih aktivnosti množično koristili dopust. Že v sredo se je po besedah generalnega direktorja policije Marjana Fanka za to odločila okoli polovica mož v modrem. Prav tako se je povečalo število bolniških odsotnosti.