Poglajenova direktorica zavoda za zaposlovanje

Vlada je na današnji seji za generalno direktorico Zavoda RS za zaposlovanje za mandatno dobo štirih let imenovala Marijo Poglajen.

Objavljeno
25. januar 2007 21.39
Marija Poglajen ima 23 let delovnih izkušenj na vodstvenih delovnih mestih na zavodu za zaposlovanje
Ljubljana - Vlada je na današnji seji za generalno direktorico Zavoda RS za zaposlovanje za mandatno dobo štirih let imenovala Marijo Poglajen. Kot so sporočili z ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, ima Poglajnova, ki je doma iz Litije, 23 let delovnih izkušenj na vodstvenih delovnih mestih na zavodu za zaposlovanje.

Poglajnova je bila sprva zaposlena kot vodja urada za delo v Litiji, nato kot vodja oddelka za splošne in kadrovske zadeve in za področje socialne varnosti na območni službi v Ljubljani, od leta 1995 pa kot vodja službe za splošne zadeve in investicije na centralni službi zavoda.

Zavod RS za zaposlovanje je razpis za delovno mesto generalnega direktorja zavoda, ki ga trenutno kot vršilka dolžnosti direktorja zaseda Anka Rode, objavil 16. decembra lani. Prispelo je 17 vlog, od katerih je po ugotovitvah razpisne komisije razpisne pogoje izpolnjevalo osem kandidatov. Med njimi je komisija izbrala ter ministrici za delo, družino in socialne zadeve Marjeti Cotman predlagala, da vladi v imenovanje predlaga Poglajnovo.

Kot je znano, vlada 12. oktobra lani ni dala soglasja k imenovanju Rodetove za generalno direktorico. Njeno imenovanje je zavrnila, ker je menila, da zavod za zaposlovanje pod njenim vodstvom ne izvaja uporabnikom prijaznih postopkov. Rodetova je zato ostala vršilka dolžnosti, sredi decembra pa je zavod objavil ponoven razpis.