Pogovori se nadaljujejo

Sprva je bila stavka zobozdravnikov pogojno prestavljena na 15. oktober, a je jutri ne bo. Stavkovni protest je še vedno verjeten, to potrjuje naraščajoče nezadovoljstvo na terenu, o katerem bo danes tekla beseda v prostorih plačnika.

Objavljeno
13. oktober 2009 22.47
So amalgamske plombe nevarne ali ne?
Diana Zajec
Diana Zajec
Ljubljana - Za 1. oktober napovedani opozorilni stavki so se slovenski zobozdravniki že odrekli, po zaslugi tik pred tem doseženega vsebinskega dogovora z ministrom za zdravje Borutom Miklavčičem. Minister je z nekaterimi vsebinskimi obljubami - predvsem o ustanovitvi komisije za sestavo normativov in standardov v tej dejavnosti, ki naj bi delo končala do konca leta - začasno umiril dolgoletno nezadovoljstvo stomatologov.

Toda premirje je bilo kratkotrajno; sprva je bila stavka pogojno prestavljena na 15. oktober, a je jutri ne bo. Stavkovni protest je še vedno verjeten, to potrjuje naraščajoče nezadovoljstvo na terenu, o katerem bo danes tekla beseda v prostorih plačnika, Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Pogovora se bodo udeležili predstavniki raznih interesnih skupin s področja stomatologije, med katerimi še ni soglasja, predstavniki ZZZS, med njimi tudi generalni direktor Samo Fakin, ministrstvo za zdravje pa bo zastopal generalni direktor direktorata za zdravstveno varstvo Janez Remškar.

Več v sredini tiskani izdaji.