Poletje zaokrožuje Kravji bal

Veseli so, da raste obisk tujih gostov, predvsem Nemcev, Nizozemcev, Hrvatov in Britancev.

Objavljeno
12. september 2012 17.17
bra*kravji bal
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice

Bohinjska Bistrica - Letošnji turistični obisk v Bohinju je na lanski ravni, saj so do konca avgusta skupaj zabeležili 300.000 prenočitev.

Največ obiskovalcev so imeli avgusta, ko so zabeležili 103.000 prenočitev. Delež domačih gostov se je z lanskih 50 odstotkov znižal na 44, kar direktor Turizma Bohinj Klemen Langus pripisuje padcu kupne moči zaradi zaostrenih gospodarskih razmer.

Veseli pa so, da raste obisk tujih gostov, predvsem Nemcev, Nizozemcev, Hrvatov in Britancev. Zaradi velikega obiska dnevnih gostov med poletnimi počitnicami in s tem gneče ter večjega pritiska na jezero morajo do prihodnje poletne sezone pripraviti dodatne ukrepe za umirjanje prometa in spodbujanje uporabe javnega prometa, pravi Langus.

Poletno sezono bodo zaokrožili v nedeljo, ko bodo v Ukancu organizirali tradicionalno etnološko kulturno prireditev Kravji bal, ki je hkrati uvod v jesensko sezono.

Dnevi pohodništva zadnji teden septembra in prvi teden oktobra ter festival ribištva na začetku oktobra so novi turistične produkti, s katerimi želijo gostom pokazati, da je Bohinj zanimiv tudi jeseni, zunaj glavne turistične sezone, je izpostavil Langus.