Policija pohvaljena za hitro raziskavo vloma v prostore gibanja

Ker je policija hitro odkrila tiste, ki so odtujili računalnik Drnovškovega Gibanja za pravičnost in razvoj, so v parlamentarni komisiji sprejeli stališče, da jo je treba pohvaliti za hitro akcijo.

Objavljeno
04. april 2007 20.30
Ljubljana - Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb je danes za zaprtimi vrati obravnavala poročilo in program dela varnostnih služb znotraj kriminalistične policije. Komisija je sprejela tudi stališče, da je treba policijo pohvaliti za hitro akcijo pri odkrivanju tistih, ki so odtujili računalnik Gibanja za pravičnost in razvoj, ki ga vodi predsednik države Janez Drnovšek.

"Upamo, da je k temu pripomogel naš pomislek, da gre mogoče v tem primeru lahko za politično motiviran vlom," je po seji komisije dejal njen podpredsednik Dušan Kumer (SD).

Pri obravnavi poročila dela varnostnih služb znotraj kriminalistične policije za leto 2006 je komisija po Kumrovih besedah ugotovila, da poročilo upošteva in vsebuje vsa stališča, predloge in zahteve, ki jih je parlamentarna komisija izražala lani in predlani. "Dobili smo kar dovolj natančno poročilo," je ocenil Kumer.

Minister za notranje zadeve Dragutin Mate je po seji novinarjem povedal, da je število prikritih ukrepov kriminalistične policije lani ostalo približno na istem nivoju kot leto prej. "Se je pa bistveno izboljšal odstotek zavrnjenih predlogov za uporabo prikritih ukrepov," je dodal Mate.

Komisija se je seznanila tudi s programom za leto 2007, pri čemer je posredovala nekatere dopolnitve in pripombe. Predstavniki ministrstva za notranje zadeve in policije so zagotovili, da bodo pripombe upoštevali pri pripravi dokončnega programa, je še povedal Kumer.


Sicer pa se je komisija danes seznaila tudi z ogdovori Slovenske varnostno-obveščevalne agencije (Sova). Več v novici "Matična komisija še proučuje Sovine odgovore".