Policija zavrača očitke o preiskavi

Po včerajšnjih devetnajstih hišnih preiskavah je GPU zavrnila navedbe posameznikov, ki policiji očitajo, da je hišno preiskavo in zasege predmetov opravila na naslovu, za katerega ni bila izdana odredba.

Objavljeno
01. oktober 2009 18.51
Mo.Z.
Mo.Z.
Ljubljana - Po včerajšnjih devetnajstih hišnih preiskavah, ko je bila pod drobnogledom kriminalistov verižna prodaja 7,3 odstotka Istrabenza, je Generalna policijska uprava zavrnila navedbe posameznikov, ki policiji očitajo, da je hišno preiskavo in zasege predmetov opravila na naslovu, za katerega ni bila izdana odredba.

Kot so še sporočili z GPU, so včeraj opravili priskave na tistih naslovih, ki so bili navedeni na odredbah za hišne preiskave, tudi dokumentacijo in predmete so zasegli samo na tistih lokacijah, ki so bile podane na odredbah.

Kot je znano, je Igor Bavčar včerajšnjo akcijo policije poimenoval kot "pripravljeno na hitro". V odredbi o hišni preiskavi na Parmovi naj bi bil namreč napačen naslov, kar pomeni, je dejal Bavčar, da odredba ni bila veljavna. Njegov odvetnik Aleksander Čeferin je preiskavo označil kot "veliki fiasko policije". Bavčar je kljub vsemu zahtevano dokumentacijo prostovoljno izročil.