Policijski sindikat napoveduje stavko za 5. november

Policijski sindikat Slovenije bo v sredo podpisal aneks h kolektivni pogodbi za javni sektor in dogovor o ukrepih na področju plač v javnem sektorju (december 2009 - november 2011), obenem pa za 5. november napoveduje opozorilno stavko.

Objavljeno
27. oktober 2009 16.10
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Ljubljana/Domžale - Policijski sindikat Slovenije (PSS) bo v sredo podpisal aneks h kolektivni pogodbi za javni sektor in dogovor o ukrepih na področju plač v javnem sektorju za obdobje december 2009 - november 2011, obenem pa za 5. november med 13. in 15. uro napoveduje opozorilno stavko, je po seji stavkovnega odbora sindikata povedal predsednik PSS Branko Prah.

 

Prah pojasnjuje, da bo v času stavke potekal sestanek, na terenu pa bodo tisti policisti, ki bodo na nujnih, interventnih nalogah. Podrobneje bodo svojo odločitev za stavko pojasnili v sporočilu za javnost, je napovedal.

 

O odločitvi za podpis obeh dokumentov pa predsednik policijskega sindikata Prah pravi, da so se odločali med dvema slabima možnostma in so se odločili za boljšo. "V vsakem primeru se nam nekaj vzame," je pojasnil in dodal, da je med članstvom nezadovoljstvo veliko in da v prihodnje pričakujejo, da se že podpisano čim prej uresniči.