Policisti predčasno preverjajo obvezno zimsko opremo

Zaradi snega je cesta med Sodražico in Hribom zaprta, proti Rogli je obvezna zimska oprema.

Objavljeno
07. oktober 2011 18.36
Posodobljeno
07. oktober 2011 18.55
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Zakon o pravilih cestnega prometa načeloma določa, da morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisano zimsko opremo v času od 15. novembra do 15. marca. Vendar, če zimske razmere pohitijo, je treba imeti opremo že pred 15. novembrom, poroča STA.

Zimske razmere pa po zakonu veljajo že, ko se sneg oprijema vozišča ali ko je vozišče zasneženo oziroma zaledenelo. Na Generalni policijski upravi so pojasnili, da se ob sneženju po potrebi uredi signalizacija in se preverja, ali jo vozniki upoštevajo. Kot so dodali, bodo policisti, kjer bo potrebno, opremo preverjali tudi danes.

Zaradi snega že zaprta cesta, Vršič in Jezersko prevozna z verigami

Po podatkih prometno-informacijskega centra je zimska oprema obvezna na cesti na Roglo, verige pa čez prelaza Vršič in Jezersko. Po poročanju nekaterih medijev se sneg že oprijemlje vozišča na primorski avtocesti pri Logatcu.

Hladna fronta zajela Slovenijo, sneg tudi v nižinah

Meja sneženja se je ponekod spustila tudi pod 700 metrov nadmorske višine, med dežjem pa je bilo par snežink opaženih tudi v Ljubljani

Hladna vremenska fronta z močnimi vetrom je zaenkrat pustila za sabo nekaj podrtih dreves, v nekaj primerih so gasilci intervenirali tudi zaradi črpanja vode iz zalitih prostorov.