Policisti sprašujejo, ali ste pripravljeni na sneg

Od 15. novembra je nujna uporaba zimske opreme za avtomobile.

Objavljeno
10. november 2011 12.48
Posodobljeno
10. november 2011 13.03
A. L.
A. L.

LJUBLJANA – Vozniki imajo še pet dni časa, da svoje jeklene konjičke pripravijo na zimske razmere. Od 15. novembra do 15. marca naslednje leto je namreč obvezna uporaba zimska oprema za motorna in priklopna vozila. Ob rednem nadzoru bodo policisti kontrolirali opremljenost vozil, pravi vodja sektorja prometne policije pri generalni policijski upravi Ivan Kapuna. Ob tem vse voznike opozarja, naj pravočasno pripravijo svoja vozila, naj namestijo zimsko opremo, da preverijo tehnično brezhibnost njihovih vozil: »Opozarjamo, da so vozne razmere pozimi drugačne, na kar naj se vozniki pripravijo. Vozite previdno, strpno in še posebno pazljivo,« pravi Kapuna.

Kaj je zimska oprema?

»Štiri zimske pnevmatike z oznako M+S z minimalno globino profila 3 milimetre ali štiri letne pnevmatike z minimalno globino profila tri milimetre in ustrezno velike snežne verige v priboru,« o tem, kako zadostiti predpisom piše na spletni strani AMZS.

Predpisana kazen za neustrezno zimsko opremo osebnih vozil znaša 120 evrov, če pa je zaradi neustrezne opreme promet oviran, se po zakonu voznik kaznuje s 400 evri.